Халогенни фурни – какво знаем за тях.

февруари 21st, 2012

Няма съмнение, че халогенните печки са голяма иновация в технологията за готвене. Тук ще покажем  всички ползи и предимства на такъв тип печки. Но първо да разберем по какъв начин работи този уред.

 

халогенна печка

Как работи?

Това е наистина доста лесен за управление, но гениален уред. Фурната използва една голяма мощна крушка, за да приготви храната, но това не е обикновена крушка. Тя се нарича халогенна крушка, която произвежда много интензивни инфрачервени топлинни вълни. Уредът използва вентилатор за циркулиране на топлината, произведена от халогенната лампа, точно чрез тези топлинни вълни и вентилатора се готви храната. Самата печка,  представлява голяма стъклена купа.

Повече от печка!

Повечето хора не знаят, че уредът е много гъвкав и може да се готви по няколко начина. С халогенна фурната не само печеш, но и пържиш, вариш, печеш на скара, на пара и дори и хляб. Видовете храни и ястия, които могат да готвят с този уред са безкрайни.
Този уред се самопочиства. Халогенните фурни имат вградена  самопочистваща програма.

Пести време и пари.

В действителност ще се намали наполовина времето, необходимо за приготвяне на храната. Има две основни причини за това. На първо място е, че не е нужно предварително загряване на печката, за да започнете да готвите.  На второ място е начина, по който фурна готви храната, обикновените печки използват газ или електрически нагревателен елемент, за разлика от тях халогенна крушка произвежда по-интензивна и по-директна топлина. Също така, както беше споменато по-горе,  фурната използва вентилатор, за циркулиране на топлината във фурната и тази функция, още повече ускорява готвенето в пъти.

Това ви спестява време, което е страхотно, но ето нещо  по-добро- спестяване на пари. Халогенните фурна използват 75% по-малко електроенергия в сравнение с конвенционалните електрически печки.

Здравословно готвене.

Без мазнини при готвене с халогенната печка. Гответе широка гама от вкусни ястия и поддържайте себе си и семейството си здрави.

zdravoslvno

Други предимства:

  •   Различни размери на стъклена купа;
  •  Стъклена купа от закалено стъкло, през което можете да гледате, как се приготвя храната;
  •  Приготвя дълбоко замразени продукти;
  • Прецизен контрол на температура;

Халогенната лампа.

Крушките, използвани в халогенни фурни, не са като обикновените. Те са специално проектирани по начин, който ги прави изключително издръжливи. Но ако нещо се случи с крушката, производителите на такива фурни предлагат и резервни такива.

Халогенни фурни цени.

Халогенните фурни на пазара варират от 50 лв до 150 лв. Разликата в цената зависи от няколко неща:

  •   от размера на стъклената купа- 7 л., 12 л., 13 л. и др.
  •  какви аксесоари съдържа пакета: книжка с рецепти, щипка за грил, скарички и др.

Добра инвестиция за бъзро готвене и здравословно хранене.

 
Може би и тези ще ви харесат:
 

Оставете коментар