Пчелен мед

май 16th, 2011

Пчелният мед- вкусен и полезен.

med

Не без основание древните лекари и философи са ценели така високо пчелният мед, считайки го като чудодейно средство за здраве и дълголетие. Пчелният мед е ценно профилактично и лечебно средство.

Наблюдения са показали, че спортисти, които употребяват мед преди състезания или в почивката между тях, бързо възстановяват изразходваната мускулна енегрия. Мнозина лекари препоръчват пчелният мед на стари хора и деца, а също на хора, които се нуждаят от бързо възстановяване на силите след продължително боледуване.

Пчелният мед трябва да се съхранява на сухо и обезателно на тъмно място, в добре поветрявани помещения. Да не забравяме, че най-големият враг на меда е слънчевата светлина.

По- големи количества мед не трябва да се държат в помещения, където лагируват кисело зеле, кисели краставички, различни туршии, риба и други издаващи миризма хранителни продукти, а също и в помещения, където се намират бензин, нафта,  терпентин и други миришещи вещества. В домашни условия медът се съхранява най-добре в стъклени буркани.

 
Може би и тези ще ви харесат:
 

Оставете коментар