Нещо за содата за пиене (сода бикарбонат)

май 13th, 2011

Полезна ли е содата?

soda za hlqb

Някои хора, страдащи от газстрит с отделяне на киселини или язвена болест на стомаха и дванодесетопръстника, употребяват сода бикарбонат, за да облекчат неприятно чувство на парене и болка. Содата действително облекчава страданието понеже отделящата се от стомашните жлези солна киселина се неутразлизира от нея. Но това не трае бързо. При взаимодействието между содата и солната киселина се отделя въглероден диоксид, който раздразва стомашните жлези, и те още по активно запчват да отделят нови количества солна киселина.

Поради това на содата бикарбонат не може да се разчита като лечебни средство и най- добре е страдащите от гастрит или язва да изпълняват точно препоръките на лекаря.

 
Може би и тези ще ви харесат:
 

2 коментара за Нещо за содата за пиене (сода бикарбонат)

  1. Защо тогава билкаря Петър Димков баща живял 96 години препоръчва сутрин на гладен стомах 300 гр дистилирана вода с една чаена лъжичка сода за хляб??????????????

     
  2. Предполагам,че вземана в малки количества содата лекува. Скоро говорих с една жена,която пие по половин чаена лъжичка сода сутрин и вечер и се чувства много добре.Също е пила по схема и капки кислородна вода и ефекта на пречистване на тялото бил страхотен.

     

Оставете коментар